Taifes - Federació Moros i Cristians d´Oliva

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Bàndol Moro
 
EL QUART REGNAT...
 
 
Érem a principis del segle XI quan es va produir al territori musulmà de la Península Ibèrica un esdeveniment que marcaria la nostra història.
 
 
La descomposició del Califat de Còrdova provocat per conflictes polítics interns que van afavorir els moviments dissidents a Al-Andalus fins al punt que es va fragmentar tot el territori.
 
 
Naixia, d'aquesta manera, els primers regnes de Taifes en l'any 1009, fins a l'abolició formal del califat en 1031.
 
 
Els segons regnes de Taifes tornarien a aparèixer un segle després, era l'any 1144.
 
 
Ja en el segle XIII envaïen de nou la península els tercers regnes de Taifes en l'any 1212.
 
 
Podem dir així que nosaltres som el "quart regnat", ens hem afegit a la història dels taifes i hem vingut per a engrandir-la.
 
 
Ha passat ja més d'una dècada des de la nostra aparició, des de l'any 2000, hem crescut a passos de gegant creant així un gran imperi, eixe exèrcit groc i negre que arrasa per allà on va.
 
 
Les nostres armes, per a conquerir cada casa i cada racó, han sigut la festa, formant ja una gran família i convertint en un fort sentiment el fet de pertànyer a aquest regnat.
 
 
Si ens traslladem a les nostres arrels, la paraula que va lligada al nom dels Taifes és la de divisió d'uns territoris i uns poblats. Uns quants segles després hem canviat totalment aquest significat. Per a nosaltres Taifes vol dir: unió, companyerisme, amistat, germanor d'una gent que comparteix una mateixa passió.
 
 
Això sols és el principi, anem a continuar lluitant per donar-li llarga vida a aquest nom, per guardar l'essència de la nostra filà, la nostra gent jove així ens ho demana, amb la il·lusió de seguir omplint moltes pàgines més d'aquesta història.
 
 
D'ací uns anys recordarem d'una manera especial aquesta etapa, un dels períodes més àlgids de la filà, per això anem a gaudir del que hem creat i tant d'esforç ens ha costat.
 
 
Este és el nostre homenatge a tots els Taifes, als tres regnats, ara ens toca a nosaltres recollir el seu llegat i que tots sàpiguen qui som, "el Quart Regnat dels Taifes".


President: Carlos Cañamás Monzonís
Vicepresident: Sergio Bañuls Sempere
Secretari: Melchor Llopis Morell
Tresorer: Sergio Martínez Cotaina
Cubiler: José Cots Cabrera
1º Tró: Rubén Cotaina Marin
Abanderat: Guillem Martínez Sendra
Banda de música oficial: Agrupació Musical La Nova de Quatretonda
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal