Mudejars - Federació Moros i Cristians d´Oliva

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Bàndol Moro
 
    Et trobe a faltar….
 
Trobe a faltar els dinars, sopars improvisats i les festes continues furant l'any 2015, qualsevol excusa era bona per ajuntar-nos, per fer festa, fer filà.  
 
Al  novembre de l'any 2014 comença el viatge de la Capitania amb el sopar  per presentar  els nostres càrrecs  a la família Mudèjar.
 
Amb la complicitat i suport de tota la filà, la filosofia mudèjar es va plasmar amb tot el seu esplendor en les diferents festes realitzades en el transcurs de l'any. Una de les mes emotives fou la festa sorpresa als nostres càrrecs, on no va falta de res: rialles, bon menjar(paelles, melons a la mar) i alguna que altra emotiva llàgrima.
 
Emoció, tensió i orgull serien els tres adjectius que descriurien a la perfecció el que varen viure la nit de la presentació de càrrecs al Centre Polivalent.
 
Il·lusió, constància i treball, defineix a una altra Mudèjar “ Isabel”, la mare de la nostra Ambaixadora. Cal reconèixer que també és  un poc la mare de tots. És la cuinera dels nostres putxeros, que ens portà a guanyar el Concurs de Putxeros del Mig Any, després d'uns quants anys de sequera.
 
Ja estem aproximant-nos a la festa gran, però abans serà la presentació dels capitans  i ambaixadores dels dos bàndols.  Així com presidents i presidentes acompanyats dels seus respectius abanderats al ritme de la música cristina i les marxes mores.
 
A  l'endemà de la presentació, als peus del Castell, les llàgrimes afloren altra vegada els ulls mudèjars, amb la presentació oficial del pasdoble “ Cassalla Mudèjar”, composat pel mestre Joan Mont i interpretat per l'Associació Artistico-Musical d'Oliva.
 
Comença la festa el dijous amb el Pregó i la Nit del Putxero. Què contar-vos? Quantes històries, rialles... És la nit de tots el festers i amics! Eixa nit gaudim units amb l'entradeta informal  a ritme de pasdoble dianer.
 
Arriba el divendres de matí, diana al so de l'arcabusseria i l'olor a pólvora es barreja amb els crits de la gent. Hores més tard comença l'entrada cristiana.
 
Van passant les hores i els actes oficials i, per fi, després de moltes capitanies mudèjar de no poder desembarcar per l'onatge, el Capità i l'ambaixadora desembarquen a la Mitja Galta,  acompanyats per les campiones de rem al so dels trabucs i del castell  de focs d'artificis. Es produeix la conquesta mora que donarà pas a la desfilada del bàndol moro, la nostra, la que tant hem estat anhelant. Al ritme de les marxes mores, el nostre boato va conquerint els carrers de la vila d'Oliva. Ja per la nit amb el rostre il·luminat per l'èxit aconseguit, es retiren a la càbila on vibrarem recordant les sensacions viscudes banyant-nos amb cava.
 
Però no es penseu que tot s'ha acabat, encara queda tot el diumenge per gaudir de la visita de totes les filades a la nostra càbila.  Per altra banda, ens preparem per a la temuda reconquesta del Castell d'Oliva Rodaran caps però no podran amb nosaltres!
 
Mudèjars... fins a l'infern i més allà!

Junta 2016

 
JUNTA MUDÈJAR
 
Ø  President: SALVADOR FERRER I GILABERT
 
Ø  Vicepresident: DAVID VEIGUELA I MENGUAL
 
Ø  Tresorer: JAVIER MORANT I ESTEVE
 
Ø  Secretari: FRANCISCO FERRER I GILABERT
 
 
CÀRRECS 2016
 
Ø  Primer Tro: PACO ÚBER I GARCÍA
 
Ø  Banderer: HUGO FERRER I CANET
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal