Marraqueix - Federació Moros i Cristians d´Oliva

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Bàndol Moro
 
Assegut estic en un tranquil saló d’un restaurant qualsevol en Oliva. És pur hivern i acarone amb les mans una abrasant taça de café que fa recórrer la calor pels braços fins arribar-me al pit. Em recolce sobre la taula per descobrir l’aroma que destila la fumejant beguda. Umm… eixe olor inconfusible… I senc, de fons, la veu del meu amic, no se de qué parla, estic absort, sols sé que eixa veu, entremesclada amb el fil musical del local, em recorda bons moments.
 
Tanque els ulls i veig, de sobte veig que ix disparat el sostre, cauen els murs, el fred desapareix, tot és calor, sols les mans tinc fredes… Aaaah!!! No sostinc una taça, és café sí, però fresc i el fil musical? Sona una marxa mora! Què passa? Tot s’ha transformat? Bé, tot no, continúa el meu amic la conversa però ha mudat la jaqueta per la xil·laba, i es mostra més somrient, s’explica amb més energia. Hi han més persones a la taula. Es dibuixen els rostres i… són ells!  Mare meua! Però qué ha passat? Estem? Estem en Moros! Quina meravella!!! Eixa música, eixe olor, eixe ambient, eixa gent…
 
Ah!! Però què? Qui m’està tirant tramussos a la cara!? Ja tenen gana de maxera…
 
Alce el rostre, enutjat, però divertit a l’hora i… No són tramussades el que reb, és el meu amic, de nou amb jaqueta, qui em retorna al fred colpejant-me la testa amb el seu dit índex.
 
Xe! Però on collons estàs? -Em diu-.  Balbuceje mentre observe de nou les grogues parets del restaurant, ep… estavem en moros, no? -Em mira sorprés i somriu- mira que t’agrada xiquet, ho somies. Tot arriba, tranquil…
 
Açò em va ocórrer una nit d’hivern i he de confessar que el despertar em va causar certa frustració però, en la vida hi han somnis, i eixos somnis es poden complir. Sols hi ha que donar-li temps a la vida. I tot aplega.
 
És temps de Moros! Deixem de somiar, deixem-nos portar, vivim!
 
 
Jo, Moro Concençut

Junta 2016
President-   José Perea Ramiro  
Vice-president- Vicente Mañó Morató
Tresorers- MªJesús Boronat Esteban I Ángel Lara Gavilá  
Secretària- Maria Mascarell Llorca  
Vocals -   Joan Mata Cots
                 Maria Pilar Gavilà Mestre
                 Raquel Llopis Escrivà  
                 Vicente Tercero Gea
                Jose Vicente Cabrera Morell
Primer Tro- Miguel Ángel Mañó Fenollar
Banda de musica : Agrupació musical Contrabanda
Abanderada: Ainoa Pastor Martinez
Any fundació: 1975
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal