Contrabandistes - Federació Moros i Cristians d´Oliva

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Bàndol Cristià
Com un sospir  ha passat  ja un any . De nou estem preparats .
La filà Contrabandistes es posa de nou en marxa per a fer gaudir a tot un poble amb la seua capitania.
Tenim mil vivències per contar, molts moments per a recordar i sobretot molts sentiments que tindrem sempre en el record.
Tot açò  gracies a vosaltres, sí a vosaltres, a eixa gran família que sou, a eixa gent que porta amb molt d’orgull el nom Contrabandistes. Estimant els seus pasdobles, cuidant i respectant els seus vestits, aixecant ben alt els seus trabucs i com no , ballant  la seua navalla com ells sols saben fer-ho.
Vore-vos  desfilar és desprendre color, gràcia, alegria i sobretot art. Un  plaer vore despertar els aplaudiments de tot un poble quan els contrabandistes ixen al carrer i transmeten el seu orgull per pertanyen a aquesta filà.
Vos estimem per ser com sou,  per la vostra amistat, per fer que en molt poc de temps ens sentim contrabandistes com els que més.
A nivell personal voldria dir que ha sigut molt gratificant fer nous amics, compartir penes i alegries, son aspectes de la festa no massa reconeguts però que al meu parer son allò que van forjant poc a poquet  l’esperit de pertànyer al grup, a la filà, són el que fa que cada fester estiga orgullós de ser membre de la seua filà, en el meu cas, de ser CONTRABANDISTA.
Aquest any serà molt especial per a tots nosaltres, perquè ens vorem representats, per allà on anem, per grans persones i personetes. Sabem que ho fareu d’allò més bé, que ens representareu de la millor manera i que sereu recordats per tot Oliva durant un grapat d’anys.
Gràcies Vicent, Maria, Maria José i Marta per acceptar aquest càrrec i per estimar tant aquesta gran comparsa.
AMUNT CONTRABANDISTES!
MÓNICA RAMOS
Amics festers i festeres.Veïns i veïnes d´Oliva:
Mire dotze anys cap enrere, com si de fà no rés es tractara i em plena d´enyorança i emoció el recordar aquella primera ixida com a fester d´aquesta festa i com a Contrabandista. Tot allò era nou i meravellós, vaig descobrir tantes coses en un any intensiu, que no oblidaré mai.
Tot aquell qui em coneix, sap que sóc una persona festera de cap a peus. M´agrada disfrutar la festa, viure­la i treballar­la. No sóc fester d´una setmana, sóc fester de tots els dies, sóc fester de la nit i del dia, sóc fester de desfile i de cubil. Sóc fester, de la meua, de les nostres festes, d´aquestes que tant estimem.
Ja ha arribat el moment, en el que de nou, els Contrabandistes lliderem el bàndol cristià i seré jo, el component de la festa que represente al Capità.
No cal dir l´ honor que significa per a mí poder viure aquesta experiència, és algo que sempre havía tingut ahí present i ja estem ací i de cor vos dic que he i vullc disfrutar al màxim aquesta experiència cada segon i disfrutar­la de plé, amb la meua família i els meus companys contrabandistes.
Portar endavant una capitanía, és un treball intensiu. Són hores d´esforç i dedicació, moments difícils durant tot una any que concloüen amb una gran festa .Aquests moments de sacrifici, es voran recompensats si en quant arribe el moment de mostrar­los tot lluïx com cal.
Per a un fester, totes aquestes experiències, el fan, si cap, encara més fester. La unió dels seus components s´engrandix i reforça,s´aprén dels bons i dels mals moments.Tots junts fem La Festa i fem família.
No puc més que agraïr infinitament, la dedicació i compromís que han realitzat i adquirit tots els meus companys. Cadascun d´ells ha posat el seu grà d´arena per a fer aquesta gran muntanya en cada moment.I….ara amics, anem a disfrutar­ho!!
Festeres i festers, ja és el nostre temps!!Gaudiu i feu gaudir com tansols nosaltres sabem!!
Cristians, prepareu­se per a la batalla que és nostra!!
Contrabandistes!!Prepareu les vostres armes. Que lluïxquen com mai!! Perque en aquest 2016 la primera és la nostra navaixa!!
Vixquen sempre les festes de Moros i Cristians!!
El temps passa!
Com passa el temps! Sembla l'altre dia i ja fa 10 anys quan m'iniciava en aquest món, en aquesta jove filà, on per primera vegada vaig sentir la curiositat de llegir cadascún dels articles del llibre de Moros i Cristians.
Hui em toca un paper ben diferent; dirigir-me a tots/es vosaltres com a ambaixadora cristiana i fer-vos coneixedors que, nosaltres els Contrabandistes, hem treballat de valent, colze amb colze, dia rere dia per a què tot el nostre treball i il·lusió queden reflectits en juliol, fent que aquesta capitania siga recordada per olivans i visitants com la nostra festa es mereix.
Com passa el temps! Pel meu cos transcorren tota una mena de sentiments, sentiments contradictoris; mentre per una banda sent un gran desig que arribe el 20 de juliol i amb ell, les nostres esperades festes. Per l'altra, sent la nostàlgia de tots els moments viscuts al llarg de l'any. Però el temps passa i l'emoció i l'orgull de ser vostra ambaixadora cristiana envaeix el meu cos amb més força que mai. Per aquest motiu, defensaré les tropes cristianes junt al meu Capità; assegurant la victòria al bàndol cristià!
Ja sols em queda agrair a totes aquelles persones, en especial a la meva família i als contrabandistes, eixa segona família que m'he trobat, la vostra confiança i suport.
Espere que aquest any  siga molt especial per a tots/es. Iscau al carrer i comencem a gaudir de les nostres festes.
LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal