Agenda y Novetats - Federació Moros i Cristians d´Oliva

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Agenda

EXPOFIESTA 2011

ENTREGA ACRDITACIÓ INTERÉS
TURÍSTIC AUTONÒMIC


Comencem a EXPOFESTA,  6, 7 i 8 d’octubre en el recinte firal d’Alacant, les filades capitanes de l’any vinent, en aquest cas la Filà Contrabandistes i la Filà Moriscos, van visitar com a representants de les nostres festes on pugueren observar amb molta varietat de mostres, audiovisuals i altre material gràfic la gran vistositat de les nostres  Festes en moltes localitats i establiment que les fan possible.

AMB TEMPS I DEDICACIÓ ANEM FENT CAMÍ
Aquest any, amb una JUNTA DIRECTIVA "EN FUNCIONS", es continua treballant dia rere dia, hores i hores, i anem fent camí a poc a poc, per tractar de tirar endavant tot allò que tenim any rere any.
Tenim un dels béns més preuats: una festa molt consolidada que ha creat arrels a Oliva, en la qual participa molta gent i sobretot, fa participar a moltes altres entitats, a la gent del poble que no és festera i a tot turista que estiga a Oliva.
Sent una federació, la màxima representació de totes les associacions que la formen és l’assemblea general, on els diferents compromissaris, representen cadascuna de les filades.

Des del dia 1 de setembre fins al 30, va tindre lloc l’exposició del VIII Concurs de Fotografia Moros i Cristians Oliva 2015. En ell gran part dels participants van demostrar el seu art amb l’objectiu fotogràfic. Finalment, el dia 30 de setembre es va elegir com a millor fotografia de les festes 2015, la titulada "La mirada de la serpiente" de l’autor Jaume Borràs Costa.

Comencem a EXPOFESTA,  6, 7 i 8 d’octubre en el recinte firal d’Alacant, les filades capitanes de l’any vinent, en aquest cas la Filà Contrabandistes i la Filà Moriscos, van visitar com a representants de les nostres festes on pugueren observar amb molta varietat de mostres, audiovisuals i altre material gràfic la gran vistositat de les nostres  Festes en moltes localitats i establiment que les fan possible.

El 18 d’octubre va tindre lloc la primera Assemblea General de l’any, on entre els punts del dia es va tractar la decisió de la Junta de Govern d’abandonar els seus càrrecs desprès de sis anys continus.

El dia 8 de novembre es convoquen noves eleccions per a Junta de Govern de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, eleccions que van resultar fallides per no presentar-se cap candidat; i l’assemblea del 22 de novembre va aprovar la creació d’una nova junta de crisi, la qual sortiria amb el nom de Junta Directora en Funcions, formada per un representant de cada filada.
Al gener, es demana la col·laboració en la  participació als centres escolars per al concurs de dibuix, amb la temàtica de les Festes de Moros i Cristians; els guanyadors d’enguany van ser:
En la Categoria A  (alumnes de 3r i 4t de primària):  
1r Premi per a  Ivan Salamanca Enguix (C. Sant Josep de la Muntanya)
2 Premi per Carme Sastre Santonja (C. Verge dels Desemparats)
3r Premi per a  Guillem Miñana Sastre (C. Santa Anna)
En la Categoria B (alumnes de 5é i 6é de primària):
1r Premi per a  Helena Tauste Climent (CP Lluís Vives)
2n Premi per a Àlex Campillo Plata (C. Sant Josep de la Muntanya)
3r Premi per a Àlex Millet Bertomeu (C. El Rebollet)
Aquest premis els subvenciona ACCO

Al mateix temps, es convoca l’exposició del  XXXVI CONCURS DE CARTELLS DE FESTES DE MOROS I CRISTIANS. OLIVA 2016 DEL 21 AL 24 DE JULIOL,  amb cartells exposats al Museu de la Il·lustració (del 21 de gener fins el 4 de febrer). D’aquest concurs van resultar premiats amb el primer premi, dotat amb 1000 €, el cartell "CAPITANS", de Daniel García Moragues, i premiat amb 300 €, a l’artista local Francisco Ibiza Sanchis, al cartell "GUARDIÀ".

El primer dissabte, 6 de febrer encetem els preparatius del Mig Any Fester, el sopar de presentació de càrrecs, enguany celebrat al Restaurant l’Àncora, a la Platja d’Oliva, on ens reunim totes 12 filades per a donar la benvinguda als nous càrrecs que ens representaran a les festes del 2016 i l’acomiadament als càrrecs de l’any 2015 que amb tant d’orgull han dut avant el seu any. Aquest any els nostres representants són pel bàndol Cristià, amb els Contrabandistes, com a Capità, Vicent Just Salort i com Ambaixadora María Peiró Serrano, i pel bàndol Moro, amb els Moriscos, Tania Amor Mora com a Capitana i Jorge Amor Martí com a Ambaixador.
Diumenge següent, a les 8.00 h del matí, arranca el dia amb música i soroll  d’arcabusseria, amb la diana, i mentre a la Plaça del Mercat comencen a bullir els "putxeros" que totes les filades presenten  a concurs. El jurat enguany decideix que el "putxero" mes bo és el de la Filà Mosqueters, i el de millor presència el de la Filà Marràqueix, tot això amb el bon ambient de tots els festers al carrer.

Durant el cap de setmana del 5 i 6 de març, diversos representants de la Federació acudiren a l’Asamblea Nacional de la UNDEF, celebrada a la població Festera de Mutxamel. Allí van encetar el dia amb el repartiment d’acreditacions, van continuar amb un acte a la Casa de la Cultura de Mutxamel, amb l’actuació de diversos ballets, la representació de les diverses ambaixades, una desfilada informal per unes rambles i esmorzars, dinars i sopars al casal Fester dels Moros del Cordó. També cal recalcar que en aquesta assemblea, es va presentar el nou model d’arcabús.

El dia 28 de maig, celebràrem, com ho fem cada dos anys, el Concert Benèfic de Música Festera, organitzat per la Federació i dut endavant per l’AMMO. Tot el benefici extret del donatiu va ser donat, íntegrament, a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de la Safor. També cal recalcar que a la segona part del concert, van haver-hi diversos directors de bandes convidats que dirigiren les seues pròpies peces, com Ferran Sanchis Gandia, Francisco Valor Llorens, Luis Seguí Compañ, Mario Roig Vila i Rafael Mullor Grau.

I ÉS AIXÍ COM ARRIBA LA NOSTRA FESTA… QUE LA FESTA NO PARE!
Per obrir boca, encetem amb els més menuts de la festa i de tot el poble. La Fira Infantil, obri les activitats festeres la vesprada del divendres dia 15 de juliol, abans de la presentació de càrrecs del dissabte.
Al Parc de l’Estació i amb el mateix horari de l’any passat, a les 22 hores, dissabte 16 de juliol, Capitans, Ambaixadors, Abanderats i Presidents de les diferents filades, lluiran el seu esplendor al col·lectiu fester i al públic concentrat per a presenciar el  meravellós espectacle. Desprès com cada any, gaudirem del tradicional sopar de germanor al pàrking del Poliesportiu.

L’endemà, diumenge 17 de juliol per la vesprada, podrem assaborir el Concert de Música Festera, a càrrec de la banda de l’AAMO, i com a banda convidada la Rotovense Musical.
La resta de la festa la conformen els dies i actes programats des del dijous 21 de juliol fins al diumenge 24 de juliol, amb una programació integrada per una gran varietat d’actes de participació,  tant festera com ciutadana, ja que es troben oberts a tothom.

I amb açò, el mateix diumenge, esperem tancar l’any amb el Castell de focs d’artifici que marca la fi de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2016 i obrin el nou any fester 2017.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal